Mladé kapely v B. Bystrici môžu skúšať v bývalej škole Tatranská

04.07.2013 Banská Bystrica

Banská Bystrica 3. júla (TASR) – Nielen mladé hudobné kapely môžu v Banskej Bystrici skúšať v priestoroch bývalej Základnej školy Tatranská, informoval TASR Matúš Molitoris, predseda Občianskeho združenia (OZ) Sásová pre Hudbu založeného koncom minulého roka, ktoré stojí za touto aktivitou.

Molitoris vysvetlil, že cieľom OZ Sásová pre Hudbu je pomôcť novým i zabehnutým kapelám najmä so zabezpečením skúšobní tak, aby boli cenovo dostupné pre všetkých záujemcov a fanúšikov hudby. Mesto priestory školy prenajalo OZ za symbolické euro, vďaka čomu je možný prenájom len za cenu energií. Združenie tak môže priestory prenajímať kapelám, ktoré zaplatia len za energie. Skúšobne už kapely využívajú, aktuálne v nich hráva päť, a to najmä nových kapiel. Nahlásili sa už aj ďalšie.

"OZ sme založili s cieľom zabezpečiť priestory pre kapely, ktoré často narážali práve na problém so skúšobňami," povedal Molitoris. Ako pokračoval, k tomuto kroku viedla zakladateľov OZ aj osobná skúsenosť. "Nie raz som sa ako aktívny hudobník stretával s kapelami, ktoré ukončili svoju činnosť práve pre to, že nemali kde skúšať. Ďalším problémom bola aj výška nájmu, ktorú si kapely mnohokrát nemohli dovoliť," dodal Molitoris.
 

Vyberte región